„Cred că sunt 600 și ceva de mii, însă vin în continuare. Plicurile vin, multe dintre ele au fost trimise acasă, de undeva din țară. Am depus însă 400 și ceva de mii. Pentru că e un lucru de spus, dacă vii cu două milioane de semnături, sus unde sunt câțiva oameni care muncesc să le verifice, este ușor caraghios, chiar răutăcios să îi pui pe oamenii ăștia să răsfoiască două milioane. Mi se pare ridicol. De ce, doar din orgoliu? Nu, e nevoie de 200.000 și probabil câteva în plus în caz că sunt greșeli”, a spus Mircea Diaconu, în fața sediului BEC.
Anterior lui Mircea Diaconu, la sediul BEC a ajuns și Kelemen Hunor, prezidențiabilul UDMR, care a depus aproape 270.000 de semnături. El a venit cu o trotinetă electrică pentru a încuraja cetățenii să nu mai folosească mașinile.
Vineri și-au depus semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis și Dan Barna, iar joi s-a înregistrat oficial în cursă și liderul PSD Viorica Dăncilă.
Primul care și-a depus însă candidatura la BEC este Viorel Cataramă, care a ajuns la instituție miercuri.
Duminică sunt așteptați la Biroul Electoral Central
Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.
Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.
Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.
Diaconu: Cine să se opună acestui stat paralel? Iohannis este a treia replică de Băsescu
Mircea Diaconu, prezidențiabilul ALDE-Pro România, și-a explicat intenția de a candida întrebând retoric, despre cine se opune „acestui stat paralel ocult”. „Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu”, a declarat acesta în fața sediului BEC.
„Am asistat la multiple modificări de alegeri. Aproape că e inutil să mai votăm, câtă vreme au învățat perfect să modifice rezultatul alegerilor, ori direct, ori prin penibilele trasesime la care asistăm și astăzi. Fac alte majorități. Am tot vorbit despre acest stat subteran, ocult, acest stat există și în ziua de azi și funcționează perfect cu protocoalele, cu abuzurille incredibile funcționează. Cine să se opună acestui stat paralel ocult? Doamna Dăncilă, care a fost plecată nouă ani de zile și nu știe, nu l-a văzut? Nu știe că există. Domnul Iohannis? Care este a treia replică de Băsescu, adică două mandate Băsescu și încă una ca înlocuitor, ca să nu zic nechezol”, a declarat, sâmbătă, Mircea Diaconu, după ce și-a depus candidatura pentru prezidențiale la Biroul Electoral Central.
„Cine a citit sau a văzut «Poveste fără sfârșit», acolo era o problemă fundamentală, care s-a petrecut și la noi în acești 15 ani cu doi președinți. Am fost cuceriți de nimic, nimicul ca forță. În țara noastră se fură tot, capace de canal, ouă, flotă, păduri ba chiar unul a pus mâna pe un hectar din Marea Neagră și l-a vândut cuiva. N-aș fi crezut niciodată că apare campionul, adică domnul Băsescu, care nu a furta un mandat de președintem, a furat două. Dorința mea, apelul meu este să încercăm pe cât posibil să terminăm cu acest nimic, să refacem speranța, să refacem încrederea în noi și în viitorul nostru. Cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla ei pe lume, din fericire avem o șansă, cred că e o șansă, ultima. Depinde de câți vom fi. Dacă vom fi destui, jur că vom reuși”, a mai declarat Diaconu.
Întrebat de ce nu se aflau alături de el președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și liderul Pro România, Victor Ponta, Diaconu a răspuns: „V-ați răspuns singură. Îi vedeți lângă mine? E vorba de susținere logistică, iar această alianță electorală care se numește «Un Om», nu vedeți nicio siglă pe ea, este vorba despre susținerea mea în acest demers iar copreședinții acestei Alianțe sunt Norica Nicolai și Sorin Cîmpean”.